titleNewsletter.newsletter

Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Marieberg Galleria ? Klicka här

Avkopplad! Låt mobilen vila i sommar

Trender11/07/2017

Har du testat en digital detox? Det kan vara nyttigt att logga ut från sociala medier, stänga av jobbmejlen och sluta surfa planlöst. Speciellt under semestern. Gör det steg för steg och bli mer närvarande i det verkliga livet.

Pushnotiser som plingar till, mejlen som fylls på och påminnelser från kalendern som poppar upp. Mobilen rymmer inte bara allt för att göra vardagen enklare – den ständiga skärmtiden kan även göra dig stressad och ofokuserad.
Har du ett behov av att dokumentera allt du upplever och intalar du dig själv att du blir mer lugn av att gå igenom jobbmejlen på kvällar och helger, trots att du är ledig? Då är det kanske dags för förändring.
I Sverige kollar vi på våra mobiltelefoner i snitt 180 gånger om dagen. Det är alltså inte så konstigt att vi är distraherade, stressade och har svårt att slutföra det vi håller på med.

Så kopplar du ner

Ett sätt att bli mer närvarande i vardagen är att testa en digital detox. Du behöver inte lägga ifrån dig mobilen helt i sommar, men testa att använda den mindre än vad du gör i dag. Och glöm inte att känna efter hur du upplever livet när du inte behöver filtrera det genom din mobil.

Här är några tips på vägen för en mer avkopplad livsstil:
 

  • Aktivera autosvar på din jobbmail om du har semester. Var tydlig med vilken period du är borta och hur du ska nås om något är brådskande.
  • Rensa din mobil från appar du inte använder …
  • … och stäng sedan av notisfunktionen på de appar du behåller.
  • Var närvarande i samtal och ögonblick utan att dokumentera dem.
  • Kolla inte på mobilen efter en viss tidpunkt varje dag.

Av Marieberg Galleria

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga

Öppettider

Måndag-fredag 10-20
Lördag 10-18, Söndag 11-18

Speciella öppettider på ditt köpcentrum
Lördag 16/12 10-20, söndag 17/12 11-20

Phone : +46 19 20 67 90
> Kontakta oss

Top