Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Marieberg Galleria ? Klicka här

Ny fotoutställning "Svart album"

Ny fotoutställning "Svart album"
30/03/2019

Nu har fågelfotografen Jonas Classon en ny utställning - "Svart album" - i galleriet bredvid Ur & Penn på plan 1. 


Såhär beskriver Jonas själv sin nya uställning och om vägen dit.

"För 8 år sedan blev jag allvarligt sjuk. Under flera år spenderade jag större delen av min tid på sjukhus där mitt enda fokus var att överleva. Det kändes som att sjunka ner i ett svart hål.

På sjukhuset lärde jag känna Nisse Eriksson, som jobbade som sjukhuslärare. Under perioderna när jag mådde bättre tog han med mig ut i naturen och ändrade mitt fokus.
Nisse, som som är en van ornitolog, lärde mig om fåglar under våra utflykter. Våra fågelmöten blev ljuspunkter i en annars mörk tillvaro och det tändes en gnista inom mig. Snart kändes allt så självklart - jag skulle bli fågelfotograf!

Resan dit och vägen upp ur det svarta hålet har varit lång. Att komma tillbaka till ett normalt liv efter sjukdomen med både jobb och socialt liv har tagit tid, men i dag är jag frisk och jobbar med det jag älskar - att resa runt jorden och fotografera fåglar.

Någonstans på resan kom jag på idén med "Svart Album" - en bildserie där fåglarna får vara ljuset i mörkret, precis som de var för mig under sjukdomstiden. Att få fågeln upplyst mot svart bakgrund är dock tålamodsprövande. Solen måste träffa fågeln i exakt rätt vinkel och bakgrunden måste vara i skugga.
Vissa bilder har jag slitit med i veckor för att få till. Men när allt stämmer tycker jag att resultatet blir väldigt effektfullt.
Men jag har ju en förkärlek till fåglar...

Välkomna!"

Av Åsa Larsson

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider
Måndag-fredag 10-20
Lördag 10-18, Söndag 11-18

Phone : +46 19 20 67 90
> Kontakta oss

Top