Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Marieberg Galleria ? Klicka här

Stylisten tipsar: Så sätter du stilen på jobbet

Trender15/08/2018

Smart, snygg och proffsig. Vad signalerar dina kläder på din arbetsplats? Stylisten Bernardica Bröddén tipsar om hur du skapar rätt look på jobbet.

– När mina klienter behöver hjälp att uppdatera sin jobbgarderob brukar jag fråga dem om vilken företagskultur som råder på deras arbetsplats. Sedan tittar jag på vad de själva har för stil och – kanske det viktigaste av allt – vad de vill förmedla i sin yrkesroll. 

Det säger Bernardica Bröddén, stylist med mångårig erfarenhet som personal shopper. Hon tycker inte att det är fel att framhäva sin personliga stil på jobbet, men det gäller att göra det med finess. Speciellt om din arbetsplats har en strikt klädkod eller om du har många utlandsbesök och mycket kundkontakt.
– Men vill du skapa ett snyggt helhetsintryck oavsett klädkod gäller det att ha välputsade skor, en snygg väska och få men enkla accessoarer, säger hon.

Dressat eller inte?

Arbetar du på ett företag med klädkod är det viktigt att följa den. Om det ska vara dressad kostym satsar du på tre set med kavaj, kjol och byxa, så att du lätt kan variera dig. Och våga en annan kostymfärg än svart. Marinblått, duvblått, grått, mullvadsgrått eller en mörkt vinröd är färger som ger både ett proffsigt och trendigt intryck.
– Om du inte behöver ha kostym på jobbet väljer du välsittande jeans, innejackor och matchande toppar till. Är det kallt kan du ha en lyxig poncho eller kofta över dig. Mitt råd är att ha åtminstone tio blusar eller toppar som du kan använda på jobbet. Ha också en handfull udda kavajer, som du lätt kan slänga över dig om du har ett viktigt möte, säger Bernardica Bröddén.

De viktiga accessoarerna

Bernardica Bröddén återkommer till de viktiga accessoarerna. Hon anser att skor med klack är att föredra, och speciellt de dagar du använder klänning eller kjol. Smycken, manikyrerade naglar och en sjal är detaljer som kan pigga upp jobbstilen och också sätta din personliga prägel på en klädkod.
Hon har också några andra goda råd på vägen:
– Välj kläder som sitter bra på din kropp och som du trivs i. Ofta hittar du ett märke vars snitt och skärningar funkar bra på just dig.
Nedan följer ytterligare några tips!

Smart jobbgarderob: Så gör du

  1. Företagskultur. Lär känna din arbetsplats och de eventuella klädkoder som gäller. Reser du utomlands? Träffar du kunder? Vilken roll har du? Det spelar in för hur du ska klä dig. 
  2. Våga färg. Tänk gärna bortom helsvart. Ska du köpa kostym kan du testa marinblått, mullvadsgrått eller mörk vinröd.
  3. Hel och ren. Helhetsintrycket sitter ofta i de små detaljerna. Välskötta naglar, tvättat hår, snygga skor och snygg väska gör mycket. Och glöm inte att sprätta upp sprunden baktill på kavajen!
  4. Klackar. Använd klackar till klänning och kjol. Det finns många fotriktiga klackar, från till exempel Clarks eller Ecco.
  5. Necessär. Ha alltid en liten necessär med små nödvändigheter i jobbväskan, om du hamnar på en spontan after work eller i ett viktigt möte. Rouge, läppstift, foundation, parfym, tandpetare, skavsårsplåster, torrschampo och borste är sådant du kan ha med dig.

Av Marieberg Galleria

Din nya jobbstil hittar du på

Visa på karta

Öppettider

Måndag - fredag 10-20,Lördag 10-18, Söndag 11-18 

Kontakt

019-33 60 20
Visa på karta

Öppettider

Måndag - Fredag 10-20Lördag 10-18, Söndag 11-18

Kontakt

019-22 32 90
Visa på karta

Öppettider

Måndag - Fredag 10-20Lördag 10-18, Söndag 11-18

Kontakt

019–22 35 45
Visa på karta

Öppettider

Måndag - Fredag 10-20Lördag 10-18, Söndag 11-18

Kontakt

033-14 00 00
Visa på karta

Öppettider

Måndag - Fredag 10-20Lördag 10-18, Söndag 11-18

Kontakt

019–22 35 60
Visa på karta

Öppettider

Måndag - Fredag 10-20Lördag 10-18, Söndag 11-18

Kontakt

019–22 30 07

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider
Måndag-fredag 10-20
Lördag 10-18, Söndag 11-18

Phone : +46 19 20 67 90
> Kontakta oss

Top