Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Marieberg Galleria ? Klicka här

Tips för dig som vill komma i gång med löpträningen

Trender26/03/2018

Ditt nya liv som löpare ligger på promenadavstånd. Ta det lugnt i början, investera i ett par bra löparskor – och du är snart på väg mot en ny livsstil.

Det finns många anledningar att börja springa. Få träningsformer är så enkla och flexibla vad gäller tid, miljö och behov av utrustning. En del springer för att hålla kroppen i trim och orka mer i vardagen. Andra gör det för att rensa huvudet. Kanske joggar du och en vän tillsammans för att få kvalitetstid – och frisk luft på köpet. Oavsett anledning ser de flesta löpning som ett långtidsprojekt för en mer hälsosam livsstil.

Börja i lagom tempo

Om du är nybörjare eller har tagit en längre paus från löpningen finns det några saker att tänka på. Det viktigaste är att ta det lugnt i början. Annars kan det kännas motigt, men framför allt finns risken att du skadar dig. Testa intervallträning och varva löpningen med att promenera. Träna hellre kort och ofta än långt och sällan!

Mål skapar motivation

Har du svårt att känna motivation? Sätt upp konkreta mål för din träning! Att kunna springa fem kilometer i ett skönt tempo utan att stanna till exempel. Efter ett tag kommer du in i det som mer rutinerade löpare brukar beskriva som den andra andningen. Att nå den känslan kan vara en anledning så god som någon att börja springa – den är nämligen väldigt beroendeframkallande.

Tre tips för att bli en bättre löpare

  1. Testa tekniken! Det finns många bra appar för löpning. De hjälper dig att hålla koll på allt från hur långt och ofta du springer till kaloriförbränning. De brukar också finnas olika typer av coachning med träningsupplägg. Bland de mest populära är Runkeeper, Runtastic, Nike+ och Endomondo.
  2. Anmäl dig till ett lopp! Det kan både boosta motivationen och göra träningen ännu roligare. Sätt ett utmanande tidsmål som inspirerar dig under din träning inför loppet.
  3. Rätt utrustad! Att springa är ingen dyr materialsport, men kräver ändå viss utrustning. Köp ett par skor som är anpassade för just ditt löpsteg och kläder som är tillverkade för rörelse. Hos Stadium på Marieberg Galleria får du hjälp att hitta rätt utrustning för dig.

Av Marieberg Galleria

Här hittar du allt du behöver för att komma i gång med träningen

Visa på karta

Öppettider

Måndag - Fredag 10-20  Lördag 10-18, Söndag 11-18

Kontakt

010-452 87 35

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider
Måndag-fredag 10-20
Lördag 10-18, Söndag 11-18

Phone : +46 19 20 67 90
> Kontakta oss

Top