Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Marieberg Galleria ? Klicka här

Urbant möter funktionellt

Trender08/02/2018

Även om flera typer av vinterkläder håller både stilen och värmen från år till år, finns det såklart trender även här. Stadium satsar i år på plagg som är funktionella utan att se så sportiga ut. 

– Något som har förändrats under de senaste säsongerna är att berget och gatan har kommit närmare varandra. Vi har tagit med oss funktionen från våra skid- och outdoor-kläder men stoppat in dem i en mer urban kostym. Vad gäller jackor har vi jobbat med klassiska och tidlösa siluetter men med en modern twist. Som till exempel klassiska parkasmodeller, fast i en mycket lättare och tunnare kvalitet samt med ett softare foder.

Daniel avslutar med att understryka vikten av att ta hand om sina vinterkläder.
– Om du tvättar och återimpregnerar dina funktionskläder med jämna mellanrum behåller de sin funktion mycket längre.

Lager-på-lager-skolan

  • Inre lagret. Använd ull närmast kroppen – inte bomull. Ska du däremot ut och träna hårt kan ett syntetisk underställ passa bättre, eftersom du då främst är ute efter materialets förmåga att transportera bort fukt och värme – inte värma.
  • Mellanlagret. Här kan du ha en tjockare ulltröja, dunliner eller fleece. Bra fleece är lätt, har god slitstyrka och komfort. Kläderna torkar dessutom snabbt även om du blir varm och svettig.
  • Yttre lagret. Yttersta lagret bör vara ett vindtätt plagg med goda ventileringsmöjligheter, en så kallad skaljacka. Överdelen bör också ha en luva som rymmer en mössa. Tänk på att knäppa upp jackan när du är inomhus. Tar man inte av sig när man kommer in börjar kroppen svettas, vilket leder till att man kyls ner när man sedan går ut igen.

Av Marieberg Galleria

Hitta rätt kläder för vintersporten hos oss på

Visa på karta

Öppettider

Måndag - Fredag 10-20  Lördag 10-18, Söndag 11-18

Kontakt

010-452 87 35

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider
Måndag-fredag 10-20
Lördag 10-18, Söndag 11-18

Phone : +46 19 20 67 90
> Kontakta oss

Top