Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Marieberg Galleria ? Klicka här

Variera stilen med olika bågar

Trender05/05/2015

Sportigt eller sofistikerat, sticka ut eller smälta in? Solglasögontrenderna för 2015 är många och varierande så du hittar garanterat en stil som passar dig.

Solglasögontrenderna är många i år, och det är inte lätt att välja rätt bland alla märken, färger och modeller. Men lyckligtvis gäller detsamma för solglasögon som för skor – man behöver fler än ett par.

- Spegelglas i olika färger, gärna blått, grönt, rosa och lila, är fortsatt populärt men med mer vågade former, säger Mikael Ärlehag, trendexpert och optiker på Synsam. Och materialvalen är alternativa och lätta – lite roligare, helt enkelt. Vi ser också en tydlig trend med matt finish på bågarna.

Solglasögon är en fantastisk accessoar som ska väljas omsorgsfullt då de ska passa din livsstil utan att kompromissa den viktigaste funktionen, att skydda dina ögon mot solens UV-strålar. Visste du att polariserande glas passar bäst när du kör bil eller är ute till havs då kontrastseendet blir finare och man slipper irriterande reflexer – men att optiskt kompenserade solglasögon passar bäst när du utövar precisionssporter? Ta gärna hjälp av en optiker för att hitta en båge med optimal passform som passar både din personlighet och dina ögon.
Stilmässigt så gäller det att våga mycket i år; och inte minst att våga variera. Säsongens trender hämtar delvis inspiration från de 1960- och 70-tal som allra glammigast, med starka färger och stora kattögonformade bågar, men vi ser även influenser av retro-ikoniska runda bågar. Överdimensionerat varvas med avskalat och färggrant med transparent.
Med ett par nya solglasögon på näsan kan du njuta av vårsolen utan att behöva kisa samtidigt som du känner dig modern, medveten och, i år, lite modigare än vanligt!
 
Klicka här och låt dig inspireras av några utvalda favoriter från hyllorna.
 
Bild: KappAhl våren 2015
Lokala avvikelser kan förekomma.

Av Åsa Larsson

Visa på karta

Öppettider

Måndag - Fredag 10-20Lördag 10-18, Söndag 11-18 

Kontakt

019-22 33 03
Visa på karta

Öppettider

Måndag - Fredag 10-20Lördag 10-18, Söndag 11-18

Kontakt

019-22 35 50

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Måndag-fredag 10-20
Lördag 10-18, Söndag 11-18

Phone : +46 19 20 67 90
> Kontakta oss

Top