Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Marieberg Galleria ? Klicka här

Vilket lopp passar dig? 5 tuffa och roliga utmaningar för 2019

livsstil19/12/2018

Hoppa över brinnande stockar, stänkas ner i färg eller springa riktigt, riktigt långt? Det låter kanske mer tufft än roligt, men känslan efter en fysisk utmaning är obeskrivligt skön. Här är fem lopp för dig som har som nyårslöfte att vara mer aktiv 2019.

5 annorlunda lopp i närheten av dig

18 maj: Color Obstacle Rush – partylopp för hela familjen
Folkfest med färg på Örebrotravet! Det här smågalna partyloppet bjuder på hinder, skum, musik och färg … och så klart fem kilometers peppig löpning. Även barn över 12 år får delta, så varför inte göra det till en familjedag?
https://www.colorobstaclerush.se/

30 maj: Örebro Backyard Ultra – långt, längre, längst
Vad är nu detta, undrar du. Jo, en backyard ultra består av en bana som är 6705 meter lång. Klarar du den under en timme är du kvalificerad att fortsätta ett varv till. Klarar du även den under en timme är du återigen kvalificerad att fortsätta. Och så fortsätter det tills du är sista man eller kvinna kvar. Lätt som en plätt, eller hur?
https://www.svenskacupenibackyardultra.se/

9 juni: Örebroloppet – för dig som inte kan välja
Teama upp dig med din favoritperson och förbered dig för Örebros roligaste multisportlopp! I lag ska ni sedan genomföra sammanlagt nio kilometer traillöpning, 16 kilometer mountainbike och fem kilometer kanotpaddling. Klara, färdiga, gå!
http://orebroloppet.se/index.html

29 juni: Action Run – hinderlopp för vältränade
Som att springa fem eller åtta kilometer inte är tufft nog så ingår det dessutom att du ska ta dig igenom 30 eller 40 hinder. Monkey bars, hoppa över brinnande stockar, repklättring och ninjahopp är bara några av de hinder du måste klara av. Och missar du ett hinder blir det straff! Aj! Vill du ta med dig barnen finns det även en enklare barnbana.
https://actionrun.se/

31 augusti: Kilsbergen Trail Run – lämna asfalten
Välkommen ut i skog och mark, samt uppför en slalombacke. Trail running är för dig som föredrar naturen framför asfalten. Välj själv om du vill delta på fem eller 14 kilometer på banan som tar dig ut på Bergslagsleden, med start i Ånnaboda.
http://kilsbergentrailrun.se/

Tips! Rätt utrustad för lopp och träning

  • Visselpipa. Om du är ute på traillopp eller ultramarathondistans och något händer kan en visselpipa vara bra om du vill göra dig hörd.
  • Pannlampa. Behövs troligtvis inte vid stadsloppen och hinderbanorna. Men återigen, ska du på traillopp, långdistanslopp eller sticka ut och träna på kvällen är det lika bra att ha med en pannlampa.
  • Handskar. Till hinderbaneloppen köper du ett par handskar med ordentligt grepp.
  • Energigel eller flytande energitillskott. Perfekt boost under längre tävlingar. Men kom ihåg att prova ut vilken sort som passar dig och hur ofta du behöver påfyllning innan det är dags för lopp.
  • Träningsklocka. Optimera din träning med hjälp av en träningsklocka som mäter både distans och puls.
  • Camelback eller vätskebälte. De flesta lopp har vätskekontroller, men behöver du fylla på depåerna oftare har du med dig vatten i ett vätskebälte eller en camelback, som du har på ryggen.

Av Marieberg Galleria

Hitta rätt utrustning för utmaningarna

Visa på karta

Öppettider

Måndag - Fredag 10-20Lördag 10-18, Söndag 11-18

Kontakt

019-764 44 90
Visa på karta

Öppettider

Måndag - Fredag 10-20Lördag 10-18, Söndag 11-18

Kontakt

019-22 54 50
Visa på karta

Öppettider

Måndag - Fredag 10-20  Lördag 10-18, Söndag 11-18

Kontakt

010-452 87 35

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Måndag-fredag 10-20
Lördag 10-18, Söndag 11-18

Phone : +46 19 20 67 90
> Kontakta oss

Top