Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Marieberg Galleria ? Klicka här

Wake me up

Trender10/04/2015

Välj livsmedel i dess renaste form, lyssna på din kropp och njut alltid av maten. Åsa Bernandersson ger oss sina bästa hälsotips.

Som hälsorådgivare på Life har Åsa Bernandersson stenkoll på det här med kost och hur man kickar igång dagen på rätt sätt. Uppe i ottan för att hinna med sina morgonrutiner lever Åsa Bernandersson som hon lär och fyller varje morgon på energidepåerna med både trendig chiapudding och härliga smoothies.

– När väckarklockan ringer skuttar jag direkt upp ur sängen och startar mina morgonrutiner. Att snooza har för många nackdelar, istället föredrar jag att ställa klockan så pass att jag har precis lagom mycket tid på mig, berättar Åsa entusiastiskt.

Chiapuddingen förbereds kvällen innan och får stå över natten och ingredienserna till smoothien åker ner i mixern på ett kick.
 
– Oftast äter jag chiapudding eller en smoothie full av supermat till frukost. Supermat är ren, naturlig mat med högt näringsinnehåll. I min smoothie ser jag alltid till att få med både protein, fett och kolhydrater. Ett exempel är min ”wake up”-smoothie med kokosolja, hampaprotein, spirulina, mango, spenatblad, kanel och ingefära. Beroende på hur söt jag vill att smoothien ska vara brukar jag välja att ha vatten, kokosvatten eller fruktjuice som bas.

De senaste åren har folk blivit allt mer medvetna och ställer högre krav på miljövänliga varor, djurhållning och hälsa. Många är också intresserade av att bli veganer och har många frågor kring vilka tillskott man behöver.

– Jag tror att vegantrenden kommer att fortsätta öka. Äter man helt veganskt så kan man behöva tillskott av bland annat vitamin B12. Folk är också mer medvetna om fördelarna med ekologisk kost. Personligen är jag en stark förespråkare för filosofin ”clean eating” – att äta livsmedel i dess renaste form, att lyssna på sin kropp och att alltid njuta av maten.

Välkommen in till Life-butiken i Marieberg för expertråd kring hälsosam kost och bra tillskott.

Av Åsa Larsson

Visa på karta

Öppettider

Måndag - Fredag 10-20Lördag 10-18, Söndag 11-18

Kontakt

019-22 33 44

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Måndag-fredag 10-20
Lördag 10-18, Söndag 11-18

Phone : +46 19 20 67 90
> Kontakta oss

Top