Tillbaka
Marieberg Safeguard webbanner 1920x580

Information Covid-19

Kära kunder,

Tiden vi nu går igenom är riktigt utmanande för många. Hälsan och säkerhet är av högsta prioritet för oss på Marieberg Galleria, och vi arbetar med att på bästa sätt ta hand om de som arbetar och handlar på vårt shoppingcenter.

Vår högsta prioritet har alltid varit, och är fortfarande, tryggheten och säkerheten i vårt köpcentrum. Vi har infört flera olika åtgärder för att säkerställa att våra kunder och anställda är säkra i vårt köpcentrum.

Vi följer alla rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, såväl nationella som regionala och lokala. Utöver detta har vi utvecklat, och uppdaterar ständigt, en specifik köpcentrumpolicy med rutiner som säkerställer maximal säkerhet och trygghet.

Följande åtgärder har redan implementerats på vårt köpcentrum:

  • Information i våra entréer (uppmaningar relaterade till minskad smittorisk).
  • Synlig information på toaletter samt digital skyltning  (handhygien mm).
  • Ökad frekvens av rengöringsrutiner, med fokus på desinfektion av riskområden (dörrhandtag, trapphandtag, skrivbord, toaletter, kranar, handfat etc.).
  • Ökad ventilation i shoppingcentret för att öka nivån på frisk luft inomhus.
  • Handdesinfektion finns tillgänglig på flera platser i vårt köpcentrum.
  • Dekaler som påminner alla om att hålla avstånd.
  • Vi uppmuntrar våra anställda och kunder att ta väl hand om varandra.

Som en extra säkerhetsåtgärd har vi certifierats med Safeguard-certifikat av Bureau Veritas vilket innebär att vi har implementerat och följer strikta riktlinjer för hälsa, säkerhet och hygien på vårt köpcentrum. Detta säkerställer vi tillsammans med Bureau Veritas, en oberoende inspektör, som har granskat och inspekterat att vi följer våra riktlinjer som stämmer överens med rekommendationer och råd från Folkhälsomyndigheten.

Här kan du läsa mer om Bureau Veritas.>>

Vi har även ett tekniskt system som räknar antalet besökare i vårt köpcentrum i nutid så att vi kan säkerställa att vi aldrig överstiger de begränsningar som är rekommenderat om social distansering. När behov har funnits har vi även anlitat extra personal för att säkerställa social distansering på plats i vårt köpcentrum.

Vi kommer att införa extra åtgärder under de dagar då vi normalt ser att fler personer besöker oss och handeln ökar. T.ex. förlänger vi öppettider för att sprida ut kundflödet över en längre tid, vilket är en åtgärd som också föreslås av Folkhälsomyndigheten. Vi anlitar även extra personal för att styra kundflödet och för att kontrollera att de sociala distansåtgärderna följs.

På vardagar dagtid har vi lite färre besökare på Marieberg Galleria.

Som nämnts ovan har vi ett stort fokus på trygghet och säkerhet så att vårt köpcentrum ska vara en trygg plats att träffas på och handla i.

Tänk på att:

- Hosta och nys i armvecket.

- Var noga med handhygienen, tvätta händerna ofta.

- Stanna hemma om du känner dig sjuk.

- Håll avstånd.

I dessa svåra tider uppmanar vi dig att göra vad som är nödvändigt för att ta vara på din hälsa för dig och dina nära och kära genom att följa lokala och nationella hälsomyndigheters rekommendationer.

VILL DU SE MER? DESSA KANSKE OCKSÅ ÄR AV INTRESSE