VI SKRUVAR NER PÅ ENERGIN OCH SKRUVAR UPP PÅ MYSET!

01 September, 2023
Sverige befinner sig i en energikris precis som resten av Europa och den påverkar oss alla. På grund av både den geopolitiska situationen och bristen på naturliga resurser befinner sig Europa nu i den största energikrisen i nutid. Vi vill spara på energin för att vara med och bidra till att vi inte står utan ström i vintertid. 

#1 Vi sparar FORTFARANDE på energin

#1 Vi sparar FORTFARANDE på energin

Det är viktigare än någonsin att vi sparar på energin och det är något vi har arbetat med under en lång tid. Sedan 2013 har vi sparat -17%.
Även om vi har bra avtal med våra elleverantörer, vilket betyder att vi har låst priset för vår elförbrukning fram till 2025, så är det fortfarande viktigt för oss att visa solidaritet och göra vad vi kan för att spara på de begränsade resurser som finns. Därför inför vi ytterligare åtgärder för att säkerställa att vi sparar på energin!

#2 Vi skruvar ner belysningen

#2 Vi skruvar ner belysningen

Vi har redan börjat verkställa en plan för att byta ut alla ljuskällor till LED som drar mycket mindre ström. Utöver detta så drar vi ner på ljusstyrkan inne i våra shoppingcenter.
Vår utomhusbelysning kommer endast vara tänd när det är mörkt och merparten av vår utomhusbelysning inklusive logotyper kommer vara släckta när vi har stängt. 
Däremot gäller det inte belysning som är till för att skapa trygghet. Våra kunder och anställdas trygghet är fortfarande det viktigaste för oss. Därför vill vi säkra att det är ljust och tryggt att röra sig på våra områden – inne och ute. 

#3 Vi skruvar ner temperaturen

#3 Vi skruvar ner temperaturen

Även om vi går mot kallare tider så är det viktigt att vi inte använder mer värme än nödvändigt.   
På Marieberg Galleria mäter vi temperaturen löpande inomhus och gör allt vi kan för att optimera den på bästa sätt. 

#4 Massa julemys – mindre juleljus

#4 Massa julemys – mindre juleljus

Vi älskar julen och allt som hör den till – därför kan vi heller inte vara helt utan julbelysning. Men vi kommer att skära ner på julbelysningen och endast ha det på utvalda dekorationer samt vissa tider i vår galleria. 
Vi tar bort all julbelysning utomhus, men inomhus kommer vi fortfarande ha begränsat med julbelysning för att glädja våra kunder och anställda under denna mörka årstid. 

#5 Teamwork makes the dream work!

#5 Teamwork makes the dream work!

Även om vi gör allt vi kan för att spara på energin så är vi beroende av att våra butiker också har fokus på energibesparing. Därför har vi extra fokus på det goda samarbetet vi har med våra butiker och partners för att säkerställa att vi tillsammans skruvar ner på energin och upp på myset. Vi vet att våra butiker gör allt de kan för att visa solidaritet och sätta igång åtgärder som sparar på de begränsade resurser vi har tillgång till.