Tillbaka
modemasten_1_responsiv_1920_580

Ny stil i höst – 12 plagg som flörtar med 1970-talet

Mustiga färger, glada mönster och coola siluetter. Höstens mode är inspirerat av 1970-talet och omfamnar allt från det raka maskulina till det kurvigt feminina. Vi har samlat 12 favoriter från våra välfyllda butiker. Alla priser är vägledande. Lokala avvikelser kan förekomma. Bild från Zizzi. välfyllda butiker. Alla priser är vägledande. Lokala avvikelser kan förekomma. Bild från Zizzi.

Den lilla rutiga

Hur snygg är inte den här rutiga ryggan från Don Donna? Om du har enfärgad jacka blir det här definitivt accessoaren som får dig att sticka ut i höst.

Accent, 599 kr

Beige kavaj med bälte

Markera midjan

Den lite längre kavajen med midjeskärp uppdaterar 1970-talslooken och tar den in i 2020-talet. Maxa stilen med svart polotröja och vida, raka byxor.

Bik Bok, 599 kr

Beige mockajacka i bikermodell 

Bikerjacka med rätt attityd

En lyxig mockajacka i bikermodell är alltid rätt. Extra snygg till höstens färgglada, mönstrade klänningar.

Carlings, 2 499 kr

Beige kort kavaj med knappar

Kort i rocken

Tänk att återvunnen polyester kan vara så här snyggt. Den här croppade jackan med dubbelknäppning är perfekt till dina höga, blåa jeans i höst.

Gina Tricot, 699 kr

Roströd cardigan med v-neck

Roströd favorit

Korta cardigans gjorde stor comeback redan förra året och trenden håller i sig. Favoritnotering på höstfärgen roströd och v-ringningen.

KappAhl, 399 kr

Tunn grön dunjacka med krage

Säg hej till din nya favoritjacka

Tunna dunjackor i alla former och färger välkomnas – speciellt när de är så här coola. Extra plus för den höga kragen.

KappAhl, 899 kr

 

Grön klänning med volang 

Den perfekta mixen

Lilla huset på prärien möter kontorschic och resultatet blir så här snyggt. Knytdetaljen i halsen är en favorit som adderar till retrokänslan. Klänningen finns i butik i slutet av september.

Lindex, 499 kr

Gräddvit väst

Väst är bäst

Yes, det hände. Västen kom tillbaka! Låt dig inte luras av friluftslooken på denna – den är nämligen perfekt under ullkappan och adderar cool business casual till din look.

Lindex, 299 kr

Ljusbrun kavaj

Ljusbruna vida kavajbyxor

Suit up baby!

Snabb väg till businesslooken? Satsa på en lyxig kostym med mycket flow. Den här från Stockh lm är tillverkad i tencel och är ett perfekt alternativ till dig som helst matchar kostymen med en t-shirt och ett par sneakers.

MQ Marqet, blazer 1 299 kr, byxa 799 kr

Brunmelerad kappa 

Favorit i herrmodell

Säsonger kommer och går, men den boxiga herrocken består. Vår favorit är den här brunbeigea från Vero Moda – enkel, tidlös och snygg till det mesta.

Vero Moda, 999,95 kr

velourskjorta med puffärm

Puffat upptill

Puffärmar är grejen. Det skapar en cool siluett och får vilket plagg som helst att kännas mer uppklätt. Att den här dessutom är tillverkad i velour gör det hela ännu mer ”wow”.

Zizzi, 499,95 kr

ljusbrun väst

Västen äger!

Nu är det hög tid att våga väst! Och gärna den här dressade varianten i rostbrunt, som matchas snyggt med skira blusar under.

Zizzi, 799,95 kr