inredning_marieberg_responsiv_1920_580

Inred för våren – 6 enkla sätt att uppdatera inredningen

Våren är äntligen runt hörnet, och så även säsongens inredningstrender. Trenderna för 2022 innefattar mycket organiska och böljande former med jordnära och neutrala färger i kombination med grönt och lila som får bryta av. Vi fortsätter att se mycket varma trämaterial, men även glasföremål kommer starkt under våren. Pasteller är som alltid ett säkert vårtecken.
Bild från Lagerhaus. Alla priser är vägledande, lokala avvikelser kan förekomma.

Vi har satt ihop en guide med 6 enkla sätt för dig att uppdatera inredningen hemma genom små medel – prefekt inför våren men fungerar också året om.

1. Klä om kuddarna
Ett klassiskt knep som går fort och inte är så dyrt är att klä om dina kuddar. Att byta färg och material på kuddarna ger en direkt och stor effekt. Vill du ha en ännu större förändring kan du klä om hela soffan.

Lila kudde
Plocka upp vårens trendfärg lila i den här mjuka kudden med sammet på ena sidan och bomull på andra sidan.
Hemtex, 199 kronor

Kudde med mockaimitation
Jordnära färger och ombonad känsla får du till med ett cognacsfärgat kuddfodral i mockaimitation.
Hemtex, 699 kronor

2. Flytta runt och byt ut dina textiler

Du måste inte skaffa nya textiler – bara genom att flytta runt och byta ut det du har hemma kommer du långt. Ett bra tips är att bygga upp ett litet lager hemma med olika kuddar, gardiner och filtar som du kan variera inredningen med under året.

Matta
En mjuk matta i ljust beige håller över tid och de gråblå böljande ränderna ger den en trendig touch.
Lagerhaus, 800 kronor

Gardin
Med gardiner ramas rummet in och ger det en hemtrevlig känsla. Beige är dessutom riktigt snyggt till vårens hetaste färger grönt och lila.
Hemtex, 799,90 kronor

3. Möblera om
Att möblera om ger onekligen ditt hem en ny look. Går det att byta plats på sängbord och soffbord? Flytta runt lamporna? Vrida på soffan? Ibland blir man hemmablind och har svårt att se vad som är möjligt. Då kan du bjuda in en vän som kan ge dig nya perspektiv.

4. Byt ut din konst

Att byta ut konsten du har på väggarna är både roligt och gör stort intryck. Har du något väldigt färgglatt uppe nu? Testa att byta till något mer lågmält och se hur känslan i rummet förändras.

Poster
Jordnära färger och organiska former. Framhäv motivets naturkoppling med en träram.
H&M Home, 129 kronor

5. Måla om en möbel

Har du en pall, stol eller bänk du inte älskar? Måla om den! Med lite färg känns vilken möbel som helst som sprillans ny, och det är ett enkelt sätt att plocka upp säsongens trendfärger – bara att måla om när du tröttnat.

6. Uppdatera växterna 
Grönska och blommor ger ditt hem en uppiggande kick, och nu när vi är på väg mot våren är det dessutom dags att plantera om de växter du har. Passa på att ge dem en ny kruka vid omplanteringen.

Vas
Den här vasen checkar av många av vårens inredningstrender, så snygg!
H&M Home, 99 kronor

Kruka
Elegant och samtidigt jordnära. Vi får inte nog av den här glasyren i grågrönt och brunt. 
Lagerhaus, 100 kronor