Tillbaka
julpyssel_responsiv_1920_580

5 fina och billiga julpyssel tillsammans med barnen

Årets julpyssel går under temat ”återbruk”. Använd er av saker hemma såsom toalettrullar, glasburkar, popcorn eller tyger och komplettera sedan med pyssel från Panduro. Här kommer fem tips på julpyssel som sparar på både miljö och plånbok.

1. Popcorngirlanger
Ni behöver:

Poppade popcorn
Synål
Vit, stark tråd

Gör så här:
Trä popcornen på tråden med hjälp av synål – ät upp de popcorn som är för små för att använda. Pynta granen med popcorngirlangerna eller låt dem pryda julbordet. Det blir också fint att varva popcorntråden med till exempel röda geléhallon. 

Popcorngirlang

2. Vacker och hållbar julklappsinslagning
Ni behöver:

Gammalt tyg – kanske en tröja eller kökshandduk du inte använder längre?
Etiketter
Penna
Snöre
Sax

Gör så här:
I stället för inslagspapper, slå in julklapparna i vackra tyger. Knyt ett band runt och fäst etiketter i. Har ni tid är alltid ett julrim uppskattat – dessutom kul för barnen att öva på att rimma.

Inslaget paket

3. Julkalender av toarullar
Ni behöver:
12 toarullar
Sax
Silkespapper i olika färger
Klistermärken i form av siffror
Limpistol
Färg att måla toarullarna med
Något att fylla luckorna med

Gör så här:
Dela toarullarna på mitten så att ni får 24 mindre rullar. Måla rullarna i valfri färg och klistra fast dem i form av en julgran på en bit hårt papper. När inte barnet ser lägger du en överraskning i varje lucka och limmar sedan över dubbelvikt silkespapper och fäster siffrorna 1 till 24 på luckorna. Klipp ut en julstjärna att fästa i toppen. 

Julkalender

4. Ljuslyktor av syltburkar
Ni behöver:
Glasburkar, till exempel gamla syltburkar
Hobbyfärg
Lim eller limpistol
Saker att pynta burken med
Värmeljus, äkta eller elektroniskt

Gör så här:
Med hjälp av lim kan ni pynta glasburken precis som ni vill. Ni kan klistra fast glitter, paljetter, bokmärken eller lite granris. Eller kanske måla hela glasburken i olika färger som ger ett vackert sken när ljuset är tänt?

Lykta

5. Personligt julkranspynt
Ni behöver:

Fotografier
Piprensare
Glitter
Tråd
Sax
Limpistol
Kartong

Gör så här:
Välj ut några foton tillsammans och skriv ut dem. Limma fast bilderna på en kartongbit och klipp sedan ut dem. Pynta bilderna på valfritt sätt, kanske någon i familjen får en knasig tomtemössa på huvudet? För att kunna hänga upp bilden i granen fäster ni ett snöre på baksidan med hjälp av limpistol.

Julgranspynt