Tillbaka
marieberg_pyssel_responsiv_1920_580

Pyssel med barnen

 

Regniga sommardagar kan förstås vara ett gissel för småbarnsföräldrar. Vad ska du hitta på med barnen när det inte går att vara utomhus? Att pyssla blir ofta succé och på Panduro och Clas Ohlson hittar du fullt av inspiration och material för roliga och kreativa pysseldagar. Låta fantasin flöda fritt!
Bild från Panduro.

Färgglatt gummi

Blomsterkransen som håller år efter år
Midsommar tackar för sig, men vi behöver inte stuva undan blomkransarna för det. En kul krans i färgglatt gummi håller året runt! Det enda du behöver är dekorgummi och en limpistol. Klipp ut ett band av gummi som får bli själva kransen och limma ihop det. Sedan klipper ni ut massor med blommor och blad i olika färger och storlekar och limmar fast på bandet – klart!
Tekniken passar förstås mycket annat – gulliga broscher, armband och halsband är tacksamma att göra tillsammans med barnen. Komplettera då med broschnålar och andra smyckesdelar från Panduro.
Dekorgummi – Panduro, 119,90 kronor

Pärlor

Pärlplattornas comeback
Ett pyssel som aldrig går ur tiden. Och visst är pärlplattor lika kul för vuxna som för barn. Visst är det något väldigt tillfredsställande i att se hur pärlorna liksom smälter in i varandra? På Clas Ohlson kan du välja mellan flera pärlset med plattor i olika former. Nostalgiskt för dig och roligt för barnen!
Pärlset – Clas Ohlson, 249 kronor

Vattenfärg

Måla med salt(!)
Visste du att salt skapar unika mönster när man tillsätter vatten och färg? Det är ett superenkelt sätt att få till fascinerande målningar. Perfekt för barnen helt enkelt!
Du behöver akvarell eller vattenfärger och ett papper som tål att bli blött – som akvarellpapper till exempel. Strö bara saltet över hela eller delar av pappret som ni först täckt med en till två färger. Pappret ska vara fuktigt, men inte blött när saltet åker på. Saltkristallerna drar åt sig av färgen vilket skapar en riktigt häftig effekt!
Akvarellfärger – Panduro, 189,90 kronor

Modellera

Forma figurer i modellera
Att få skapa en kul figur ur en formlös lerklump ger barnen självförtroende och sätter igång både fantasi och kreativitet. Det är också bra för utvecklingen av finmotorik och öga-hand-koordination. Med modellera från Clas Ohlson kan ni göra djur, former, blommor, hus… bara fantasin sätter gränserna!  
Modellera – Clas Ohlson, 129 kronor