Tillbaka
Lyko

Vintertrött? Så får du tillbaka ditt glow

Tipsen som får din hud och ditt hår att tacka dig

Efter några långa kalla vintermånader kan huden kännas torr, blek och trött. Men det finns en hel del du kan göra för att boosta din hy och ge den en ny lyster. Börja med att kika in på Lyko eller Kicks på Marieberg Galleria. Personalen är utbildad inom makeup, hudvård och hårvård och ger dig gärna tips och råd utifrån just dina behov. 

Ta hand om grunden
Det viktigaste är att satsa på att få ett riktigt bra underlag. Det är nu under vintern du ska passa på att boosta din hud, få bort orenheter och fylla på med fukt för riktigt härligt glow. Har du en bra grund får du också ett bättre resultat när du lägger din makeup.

Vinterhalvåret, när huden inte utsätts för lika mycket sol, är en bra tid för kraftfullare produkter som exfoliering. Då får du bort gamla hudceller vilket ger en slätare yta och mer lyster. Antingen väljer du en syrabaserad produkt som luckrar upp eller en skrubb med korn där du mekaniskt peelar huden.

Återfukta på djupet
Ös på med fukt. Satsa på ett riktigt bra serum som återfuktar din hud på djupet. Välj gärna en produkt med C-vitamin som ger massor av fukt och samtidigt jämnar ut hudtonen. 

-Ett annat bra knep är att sova med en ansiktsmask som innehåller massvis med fukt, säger Amanda, hudvårdsexpert på Lyko i Marieberg Galleria.

Ögonen kan se lite extra trötta och påsiga ut under vintern. Så använder du inte redan en ögonkräm i din hudvårdsrutin kan det vara läge att lägga till en sådan. Välj en lätt kräm och lägg den under ögat längs benet.

Satsa på krämprodukter
 Under vintern brukar många byta ut sina makeupprodukter och jobba med andra toner i takt med att den solkyssta looken försvinner. Även här kan du tänka fukt. Jobba mer med krämprodukter och mindre med puder. På vintern kan du använda en mer täckande foundation, som jämnar ut och trollar bort rodnader. Du kan också välja bronzer och rouge i krämform som ger en härligt naturlig lyster.

Håret, som lätt blir frissigt och statiskt vintertid, kan också behöva lite extra omtanke såhär års.

En regel under vinterhalvåret är att alltid ha minst två återfuktande hårvårdsprodukter i sin hårrutin. Jag använder alltid en hårinpackning som är återfuktande och en leavein-kräm som funkar både i fuktigt och torrt hår, säger Amanda.

Behandling i butik

På Lyko kan du få hjälp av personalen att hitta produkter som funkar för just dig när det gäller allt från hudvård och hårvård till makeup. I butiken finns också en fullservicesalong med professionella frisörer, man erbjuder även tjänster som öronhåltagning.

-Vi har ett otroligt stort utbud och du är varmt välkommen in så hjälper vi dig att hitta dina nya favoritprodukter, säger Amanda.

Visste du att även Kicks även erbjuder skönhetstjänster i butiken på Marieberg galleria? Med Kicks Treat kan du få hjälp med allt från makeup och bryn till hudvård. Här finns exempelvis The Skincare Glow-Up, en quickfix som ger nytt liv till vintertrött hud. I behandlingen ingår en lätt exfoliering, ansiktsmask samt serum, ögon- och ansiktskräm efter just dina behov. Behandlingen bokar du enkelt i butik eller online.