Tillbaka
elprylar_responsiv_1920_580

Peter på Clas Ohlson tipsar: smarta prylar som sänker dina elpriser i vinter

Peter på Clas Ohlson tipsar: smarta prylar som sänker dina elpriser i vinter

Många känner sig lite oroliga inför vinterns stigande elpriser. Vad kan du göra för att få ner dina kostnader hemma egentligen? Peter Cedvén, säljcoach på Clas Ohlson i Marieberg Galleria tipsar om smarta prylar som kan dra ner på elförbrukningen.

Hej Peter! Många funderar på hur de kan sänka sin elanvändning hemma. Har du några tips? 
– Om du är husägare skulle jag rekommendera att du sänker din temperatur en aning hemma, till exempel från 22 grader till 20 grader. Då kan du göra en ganska stor besparing. Om du ändå blir kall kan du värma dig med en värmefilt, till exempel en från Beurer. 
– Det är även många nu som investerar i en produkt som kallas ”smart plug”. Då kan du enkelt koppla in produkter som drar mycket el och fjärrstyrt stänga av och sätta på dem. Om du då har tillgång så att du kolla elpriset i realtid kan du enkelt kontrollera din elanvändning. 

Vilka är egentligen de största eltjuvarna hemma? 
– Något som drar mycket el under kort tid är till exempel kaffebryggaren och brödrosten, men de är sällan på under en längre tid så den förbrukningen är inget du kan göra så mycket åt. Men om du har lampor som lyser hela tiden eller en tv som alltid står på är det bra att stänga av dem. Då kan du dra ner på din elanvändning. 
– Att byta ut gamla glödlampor är också bra, för de kan vara riktiga eltjuvar. LED-lampor drar ungefär en tiondel så mycket el som en gammal glödlampa gör, så byt till LED-belysning hemma. Vi är väldigt stora på just LED-lampor på Clas Ohlson, så det finns något för allas behov.

Om jag känner mig osäker på hur jag ska gå till väga för att sänka min elanvändning, kan jag få hjälp av er i butiken då? 
– Självklart! Om du vill ha personlig service och vill prata med oss som jobbar här är det bara att komma hit. Ibland är det lättare att förstå när du faktiskt pratar med någon, och vi som jobbar här har full koll på alla produkter som finns och kan guida dig rätt. 

Smart plug

Smart plug, 149,90 

Värmefilt

Värmefilt, 699 kronor