Tillbaka
sommarbeauty_responsiv_1920_580

Sommarens beautymåsten

Sommar, sol och… torrt hår och soltrött hy? Det behöver inte vara så. Vi har plockat ihop tio sköna beautymåsten som ger ditt hår och din hud en extra boost under sommarmånaderna.

Bild på solskydd

Stärkande SPF

Kiehls superlätta SPF för ansiktet innehåller färg som ger dig en snygg finish för strandhänget. Det här är ett så kallat fotostabilt solskydd vilket innebär att det inte bryts ner under dagen och det innehåller dessutom e-vitamin som skyddar mot fria radikaler som annars kan bryta ner huden.

Kicks, 450 kr

Bild på solsyddsfaktor från Vichy

Återfuktande solskyddsvatten

Solskydd i vattenform? Ja, faktiskt! Thermalskt källvatten och hyaluronsyra från Vichy stärker huden och gör att du blir ordentligt återfuktad. Skaka den innan användning och spraya hela kroppen en stund innan du ska ut i solen. Att den är så tunn gör att den snabbt absorberas utan att lämna något klibb!

Apoteket, 255 kr

Bild på self tan drops från Lumene

Mixa din egen BUS!

Med de här koncentrerade dropparna från Lumene kan du göra din ansiktskräm till en brun utan sol, helt anpassad efter hur brun du själv vill bli! Gillar du inte den där typiska brun utan sol-doften är det här en perfekt produkt för dig eftersom den innehåller nordiska hjortron som skickligt döljer doften. Hjortron är dessutom fulla av c-vitamin som stramar upp huden och ger den lyster.

Kicks, 249 kr

Bild på SPF från clinique

Lugnande dagkräm

En återfuktande kräm lägger grunden för hela dagen. Den här från Clinique är fullproppad av nyttiga ämnen och har dessutom solskyddsfaktor 40. Med en teknologi som bekämpar föroreningar och annan miljöpåverkan på huden jobbar den här krämen också mot tidiga ålderstecken.

Lyko, 150 kr

Bild på rengöring från Maria Åkerberg

Bild på rengöring från Maria Åkerberg

Double up med rengöring

SPF kan lätt täppa till porerna så därför är det viktigt att rengöra ditt ansikte ordentligt på sommaren, även om du inte sminkar dig. Det allra bästa är att dubbelrengöra och med den här duon från Maria Åkerberg får du bort varje liten rest från dagen. Börja med rengöringsoljan som löser upp all smuts och avsluta med rengöringsskummet som tar bort resten.

Lyko, 199 kr och 299 kr

Bild på rituals karma mind och body scrub

Skrubba rent

Även kroppen behöver en ordentlig rengöring under sommaren och vad är härligare än att skrubba loss? Den här sockerskrubben med doft av vitt te använder du en till två gånger i veckan för en jämnare solbränna som håller längre. Och det vill vi ju alla, eller hur?

Rituals 165 kr

Bild på hem ansiktsmask från the body shop

Maska loss

Hur duktig du än är med SPF:en kommer din hy att behöva massvis av fukt i sommar. Den här nattmasken från The Body Shop innehåller hampafröolja som är känd för att ge intensiv återfuktning. Använd den ett par gånger i veckan och vakna upp med fullkomligen strålande hy!

The Body Shop, 195 kr

Bild på the body shops body yogurt

Intensiv återfuktning

Efter en dag på stranden är det skönt att smörja in sig med något svalkande, och vad är mer svalkande än en gurkdoftande kroppsyoghurt från The Body Shop? Yummy!

The Body Shop, 145 kr

Bild på Olaplex bonding oil från Lyko

Glöm inte håret

Torrt och frissigt hår är mer regel än undantag på sommaren. Den här håroljan från Olaplex är en dunderkur som gör ditt hår starkare, mjukare och glansigare. Plus i kanten för att den har värmeskydd för upp till 230 grader!

Lyko, 299 kr

 

Bild på gult nagellack från HM

Trendiga naglar

Stråla ikapp med solen i sommarens trendfärg nummer ett – gult! Det här pigga nagellacket från H&M är helt rätt.

H&M, 49,90 kr