Tillbaka
sommarhar_marieberg_responsiv_1920_580

Sommarfint hår till midsommar – experternas bästa tips

Sol, bad och sand sliter på både hår och hårbotten, så på sommaren kan ditt hår ta stor skada om du inte sköter om det på rätt sätt. Vi frågade våra hårexperter på Marieberg Galleria om hur du bäst tar hand om ditt hår i sommar – och deras bästa tips på frisyr nu till midsommar.

Azra Tekac, salongschef på Nikita Hair i Marieberg Galleria
Hur ska jag tänka med hårvården på sommaren jämfört med resten av året? 

– Mitt bästa tips är att använda produkter med UV-skydd under sommaren. Kanske pausa dina dagliga produkter och uppdatera badrumsskåpet med något mer solvänligt. I övrigt är det viktigt att återfukta håret ordentligt och kanske göra en hårmask då och då.

Hur tar jag bäst hand om mitt hår under sommaren?
– Några riktigt grymma produkter som vi alltid har inne under sommaren är Chromin-serien från det svenska skönhetsvarumärket Eleni & Chris. De har UV-skydd, är färgbevarande, motverkar frissighet och tynger inte ner håret. Dessutom doftar det ljuvligt!
– Vill du komplettera med en olja är deras Pure Treatment Oil superbra och gör håret mjukt och glansigt. Den vårdar, återfuktar och har ett värmeskydd upp till 90 grader om du vill styla håret.

Eleni och Chris

Snart är det ju midsommar, har du något bra tips på frisyr?
– En lika enkel som snygg midsommarfrisyr är lite lockat hår, en slarvig fläta eller varför inte kombination av dem. Det är ett säkert kort, och vill du piffa till det lite kan du stoppa ner en blomma i flätan eller köra på den klassiska midsommarkransen, säger Azra Tekac.

Azra
Azra Tekac tipsar om en slarvig fläta i lockigt hår till midsommar.

Frida och Julia på Lyko – hur ska jag anpassa min hårvårdsrutin på sommaren?
– Under sommaren är det extra viktigt att tänka på att skydda sitt hår från solen. Precis som med huden så kan håret ta skada av solen när den är som starkast under sommaren. Då blir det blekt, torrt och kan förstöra färgen på håret. Därför är det viktigt att använda SPF och värmeskydd till håret och lägga till extra fukt under sommaren jämfört med vintern när solen inte är lika stark. 

Har ni några produkttips som passar extra på just sommaren?
– Vilka produkter som passar just dig beror såklart på vad du har för typ av hår, men vi har några favoriter i butiken som nästan alltid funkar. För en fuktgivande inpackning rekommenderar vi Davroes Hydrant MCT som ger maximalt med fukt och gör ditt hår silkeslent. Lanza Healing Strength Silk Serum använder du i fuktigt hår och det tar bort frissighet, återfuktar och skyddar mot solen.
– En allt-i-allo-produkt som har UVA- och UVB-skydd, återfuktar, ger glans, minskar frissighet och fungerar som värmeskydd är Eleven Australias Miracle Spray Hair Treatment. Du kan applicera den både i handdukstorkat hår och helt torrt hår – en perfekt produkt att ha med sig i väskan för att fylla på under dagen när håret behöver lite extra kärlek.

Hur vill ni styla håret till midsommar?
– Nu är det mer inne än någonsin med vågor i håret och enkla uppsättningar. Det passar perfekt till midsommar när blommor i håret känns obligatoriskt. Lykos vågtång Deep Waver är som en våffeltång men med mycket större falsar vilket ger mjuka fina lockar. Sedan är det bara att sätta på dig en krans, och kanske tvinna håret lite runt kransen.

Frida och Julia
Frida och Julia på Lyko tipsar om produkter som skyddar ditt hår i sommar.