Beyond Dreams

Jonas Classons sommarutställning

 

Välkommen till den stora sommarutställningen Beyond Dreams av den världsberömde fågelfotografen Jonas Classon.

Utställningen, som är den hyllning till naturen och dess magiska fåglar, kommer att finnas hos oss till och med den 31 augusti. 

- Att ställa ut på Marieberg Galleria är ett ypperligt tillfälle för att ta naturens dolda ögonblick och göra dem tillgängliga för alla, säger Jonas Classon.
Utställningen är en hyllning till naturen och dess magiska fåglar. Med en passion för att fånga de mest ögonblickliga stunderna låter Jonas oss uppleva fåglarnas värld genom hans unika fotografiska perspektiv.

- Det är viktigt för oss att lyfta in inslag av kultur och konst i Marieberg Galleria. Det ger våra besökare möjlighet till ytterligare ett trevligt inslag utöver själva shoppingen. Vi är stolta att Örebroregionen har en sådan prisbelönt fotograf, som dessutom väljer att visa sin storslagna utställning vars bilder fått internationell uppmärksamhet och erkännande hos oss, säger Sofie Källgren, Shopping Center Manager på Marieberg Galleria.

Extra kul är att Jonas Classon som har en fantastisk story bakom sin fotokonst. Under sina resor runt världen har han mött mängder av spännande fåglar på unika platser. Han har paddlat kanot bland krokodiler i indiska Chambalfloden, mött soluppgången i Donaudeltats våtmarker och badat med pingviner på Falklandsöarna. Varje fågel har sin egen unika karaktär och personlighet, och genom att lära känna dem har Jonas kunnat återspegla det i sina bilder. 

Jonas strävar efter att få betraktaren att känna, tänka och beundra naturens storhet och sårbarhet. Först då kan vi börja förstå vikten av att vara rädda om den. Varje fågel som Jonas fotograferar berättar sin egen historia, och genom att dela dessa berättelser hoppas han ta oss människor närmre naturen. 

Om Jonas Classon
Jonas Classon har fått internationellt erkännande för sina unika och personliga skildringar av fåglar. Hans fotografier har ställts ut i flera länder och har vunnit flera internationella priser vilket har genererat stor internationell medieuppmärksamhet, bl.a i brittiska The Times. ”Night Hunter” är en av hans mest kända bilder som efter vinst i världens största fototävling ’’Siena Awards’’ ställts ut på flera av världens mest framstående museer och hyllats som en av de mest ikoniska fågelbilderna någonsin. Jonas har publicerat två böcker och är ambassadör för Canon.

Priser och utmärkelser
Publishingpriset, förstapris i Grand Prix Print 
Publishingpriset. förstapris i kategorin fackböcker
Siena International Photo Awards, förstapris
Bird Photographer of the Year, Bronze Award
GDT European Wildlife Photographer of the Year, Bronze Award
Wildlife Photographer of the Year, Highly Commended
Årets Kumling 2022

Välkommen på vernissage och mingel onsdag 5 juli kl 18-19!