Tillbaka
Bild TBS

Mindre avfall och mer i plånboken

Vi har satt ihop några spartips till dig

Genom att göra medvetna val när du shoppar kan du spara både på miljön och dina pengar. Hållbarhet, återvinning och klimatsmarta produkter är en självklarhet idag, vilket märks i många av butikerna hos oss på Marieberg Galleria.

Minskar klimatavtrycken
Visste du exempelvis att Rituals har som mål att alla produkter ska ha minst 90 procent naturligt innehåll senast i slutet 2023? Samtidigt jobbar Rituals med att minska klimatavtrycken av sina förpackningar. 2025 ska samtliga förpackningar vara påfyllbara, återvinningsbara eller tillverkade av återvunna material. 

Hos Rituals i Marieberg Galleria hittar du massor av refillprodukter, allt från doftljus till hudvård. Refillerna passar perfekt i de snygga originalförpackningar du redan har hemma. När du väljer refill sparar du några kronor samtidigt som du värnar om jordens resurser. Väljer du exempelvis en refill med The Ritual of Sakura kroppskräm minskar du koldioxidutsläppen med 70 procent jämfört med en helt ny produkt.
I Rituals butik i Marieberg Galleria får du hjälp med att välja rätt produkter och tips på hur du kan tänka för att få till ett hållbart sortiment av skönhetsprodukter hemma. 

Återvinner plast
Även The Body Shop har ett stort miljötänk. Ända sedan starten har företaget varit drivande i frågor som gäller ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet.

- Alla våra nya förpackningar är i återvunnen plast. Genom vår samarbetspartner i Indien, Plastics for change, samlas plast in och återvänds samtidigt som det skapar jobbmöjligheter, berättar Lina, butikschef på The Body Shop i Marieberg Galleria.

Visste du att i slutet av 2023 kommer hela The Body Shops sortiment att vara veganskt? Produkter som är snälla mot både din hud och mot planeten.

- Hos oss kan du alltid få rådgivning kring skincare och makeup, vi erbjuder också tjänster som brynplock. Välkommen in så hjälper vi dig med din hudvårdsrutin, säger Lina.

Lämna in gamla mediciner
Även Apoteket har ett stort utbud av refillprodukter, från hudvård till tandborsthuvuden och rakhyvlar. Kom in till butiken i Marieberg Galleria och få personlig hjälp och rådgivning. Du vet väl att du också kan göra en insats för miljön genom att lämna in dina gamla mediciner? Hämta en medicinpåse gratis på Apoteket och passa på att rensa i skåpen. Som kundklubbsmedlem får du extra bonuspoäng som tack för hjälpen.