Tillbaka
uf_marieberg_responsiv_1920_580

Shoppa av unga företagare på pop-up i Marieberg Galleria

I Marieberg Galleria kommer du under fyra lördagar att kunna träffa över hundra UF-företag som drivs av unga örebroare. Här, i en butikslokal som Marieberg Galleria lånar ut, kommer nämligen Ung Företagsamhet att ha en ”pop-up” där gymnasieelever som driver UF-företag får chansen att sälja sina produkter och tjänster.
– Det känns superkul att vi får vara här i Marieberg Galleria för att visa upp våra duktiga UF-företagare, berättar Douglas Oscarsson som är inspiratör på Ung Företagsamhet i Örebro och jobbar nära de ungdomar som driver företag.

Ung Företagsamhet är en ideell organisation som utbildar gymnasieelever i entreprenörskap och hur man startar och driver ett eget företag. De gör det möjligt för elever att starta ett så kallat UF-företag under gymnasiet där de helt enkelt testar att driva ett företag på riktigt. 

Vad lär man sig av att driva ett företag under gymnasiet?
– Man utvecklas enormt som person när man driver ett företag! Du får träna både din kreativitet, dina entreprenöriella förmågor och att ta stort ansvar. Många framgångsrika entreprenörer har börjat som just UF-företagare, säger Douglas Oscarsson.

Vad kan man förvänta sig när man besöker pop-upen på Marieberg Galleria? Vad kommer att finnas till försäljning?
– Det kommer att finnas något för alla – allt från smycken till fika, inredningsdetaljer och appar med olika tjänster. Varje lördag kommer det att vara trettio nya företag i pop-upen så det finns hela tiden nya saker att upptäcka.

För Marieberg Galleria är det viktigt att stötta ungdomar i deras entreprenörskap, och det är en av anledningarna till att de nu lånar ut en lokal för pop-upen.
– I längden gynnar det näringslivet i hela Örebro. Att få testa sin affärsidé i en verklig miljö är väldigt värdefullt för UF-företagen, så att erbjuda ytor i vår galleria är ett sätt för oss att hjälpa till. Samtidigt får vi ett fint och betydelsefullt inslag i vårt butiksutbud, säger Sofie Källgren, centrumchef på Marieberg Galleria.

Pop-upen hittar du på plan 1 mellan Panduro och Lagerhaus. De har öppet på lördagar mellan kl.10.45–14.00. Här kan du läsa mer och se vilka UF-företag som ställer ut vilka dagar. >>

Lördag den 19/3
Lördag den 26/3
Lördag den 2/4
Lördag den 9/4