Tillbaka
Gvolokal Marieberg_Hemsida_utan logga_light

Ukrainagruppen öppnar gåvolokal

Ukrainagruppen Örebro inviger ny gåvolokal den 7 maj i lokalen mellan fotogalleriet och Kitch'n på plan 1. 

Här kan alla som vill skänka, lämna in sådant som de ukrainska flyktingarna själva efterfrågar. I dagsläget är det andra saker än begagnade kläder som behövs – främst köksartiklar, hygienartiklar och oanvända underkläder. 

– Jag är tacksam av hela mitt hjärta för Marieberg Gallerias stora välvilja att låta Ukrainagruppen i Örebro låna en lokal i gallerian, där vi enkelt kan nå fler givare och därmed också hjälpa fler, säger en glad Murad Artin, ordförande för Ukrainagruppen Örebro.

Ukrainagruppen Örebro arbetar med insamling efter behov, d v s sådant som efterfrågas av de ukrainare som flytt kriget och placerats i Örebroområdet. I dagsläget är behoven stora av bland annat:
Köksartiklar, vattenkokare, stavmixrar (kan vara begagnade)
Hygienartiklar, blöjor till barn, våtservetter, schampo, balsam, tvål, deodorant, tandkräm
Underkläder – endast nya, gärna i obruten förpackning

– Vi ber om det som behövs just nu, för att kunna ägna våra frivilliga insatser åt de faktiska behoven och vidarebefordra de slags gåvor som efterfrågas mest. Den nya gåvolokalen på entréplanet i Marieberg Galleria ger oss fantastiska möjligheter att ta emot gåvor, träffa engagerade örebroare och kanske även rekrytera fler volontärer, säger Minna Larsson, styrelseledamot i Ukrainagruppen Örebro.
Att få vara med och organisera denna del av Ukrainagruppens arbete och få vidarebefordra de gåvor som lämnas in är något medlemmarna värdesätter.

Alla är varmt välkomna till den nya gåvobutiken. Personalen berättar gärna mer om gruppens hjälp- och stödarbete och tar sådant som efterfrågas och du kan avvara.

Öppettiderna är inledningsvis onsdagar kl 13–19, lördagar kl 11–17 och söndagar kl 11–17.