Tillbaka
BergqvistSkor_responsiv_1920x580

Emelie på Bergqvist Skor tipsar – vårens skotrender och hur du stylar dem

Sopade gator, gröna knoppar och nya krispiga sneakers är ett säkert vårtecken. Vi tog ett snack med Emelie Rönndahl på Bergqvist Skor i Marieberg Galleria om hur vårens skotrender ser ut och hur du stylar dem bäst.

Hur ser skotrenderna ut för våren 2022?
– Självklart mycket sneakers! Den vita klassiska fortsätter att vara vårskon nummer 1, gärna i en lite sportigare modell eller med platå. Men vi ser också en del färgklickar.
– Loafers kommer också en hel del, även där klassiska svarta med metalldetaljer i guld. Platån ser vi faktiskt även på loafers. 

Bergqvist Skor

Emelie Rönndahl och teamet på Bergqvist skor hjälper dig att hitta rätt skor till våren.

Alla som har haft vita sneakers vet att de inte håller sig vita särskilt länge… Har du något tips på hur man ska hand om sina vita skor för att de ska hålla längre?
– Impregnering såklart, så att de inte suger åt sig av regn och smuts. Sedan gäller det att rengöra dem med jämna mellanrum för när smutsen väl sätter sig blir den svårare att få bort. Nu finns det också rengöring speciellt framtagen för just vita skor och som inte torkar ut lädret om du har sneakers i skinn.

Hur stylar man vårens skor bäst?
– Skotrenderna går hand i hand med modetrenderna, och både sneakers och lofers är riktigt snyggt till vida jeans eller hellånga kostymbyxor till exempel. Just sneakers passar ju till i princip allt, såväl en vacker sommarklänning som kostym eller jeans, säger Emelie Rönndahl.

På Marieberg Galleria hittar du vårens skor hos Bergqvist Skor, Skopunkten, Ecco, Nilson Shoes, Din Sko och Scorett. Välkommen!